Vanaf 400 euro gratis levering in Nederland en Belgie

Hoe plaats je een harddisk in een caddy?

16-02-2016  |  Hardwarenieuws

Laten we eerst met de deur in huis vallen en uitleggen wat een caddy is. Een caddy is een behuizing die op plek van de DVD-speler wordt gemonteerd. In deze caddy kan je een extra harddisk plaatsen. 

Als je je DVD-speler bijna niet meer gebruikt en meer opslag wil in je laptop, dan is een caddy de ideale oplossing. In deze handleiding leggen wij uit hoe je een harddisk of Solid State Disk plaatst. Wij gaan er van uit dat je de laptop met een lege caddy bij ons hebt aangeschaft. De X•BOOK 15CL73 wordt als voorbeeldlaptop gebruikt.

BTO 15CL73

Eerst draai je de schroef los waarmee de caddy is gemonteerd. Hiervoor heb je een kruiskopschroevendraaier nodig. 

BTO 15CL73

Nadat je de schroef hebt losgedraaid kan je de caddy voorzichtig lostrekken. Doe dit met beleid, anders breekt de cover van de caddy af. 

Caddy in een 15CL73

In de caddy zitten 4 schroeven die je los moet draaien. De meegeleverde schroevendraaier is klein maar fijn, op bovenstaande foto is gemarkeerd waar de schroevendraaier is geplaatst. 

15CL73

Schroeven HDD / SSD caddy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draai de 4 schroeven los.Deze hoeven niet helemaal los te worden gedraaid maar wel ver genoeg zodat de harddisk kan worden geplaatst. 

De HDD is in de caddy geplaatst.

Sluit de harddisk aan op de SATA-connector en schroef vervolgens de schroeven vast. Nadat je dit hebt gedaan kan de caddy weer terug worden geschoven in de laptop.

De caddy wordt teruggeschoven in de laptop.

Wij raden het af om een SSD (Solid State Disk in een caddy te plaatsen. Dit heeft er meer te maken dat je via een caddy niet de volledige snelheid benut van een SSD.

Wil je je DVD-speler of Blu-ray speler vervangen door een caddy? Deze bieden wij aan en kan je hier vinden. Als je niet weet welke je nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op. 

« Terug

Categorieën

Vragen? Neem contact op

030 688 08 08 +31 30 688 08 08
Telefonische openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 9:00-12:30 en van 13:00-17:30 uur*
*Technische dienst is op zaterdag gesloten

Openingstijden winkel / showroom (geen afspraak nodig):
Maandag t/m zaterdag van 9:00-12:30 en van 13:00-17:00 uur
Zaterdag van 9:00-17:00
  • mail: info@bto.eu

Helpdesk

BTO nu ook op zaterdag geopend!

Geplaatst op: 18-10-2017

Vanaf heden is onze showroom elke zaterdag geopend! Elke zaterdag heb je de mogelijkheid om een laptop te proberen, te bekijken en hem aan te schaffen. Ook wordt het op zaterdag mogelijk om je laptop af te halen na je bestelling of na een reparatie/upgrade.  Lees verder

BTO langs de A2!

Geplaatst op: 23-11-2016

Heb je hem al gezien? Onze advertentie langs de A2? De komende 2 weken is onze advertentie te zien langs de A2 ter hoogte van de kruising met de A27! Lees verder

USB-C en Thunderbolt, wat is het verschil?

Geplaatst op: 12-05-2016

Dezelfde aansluiting maar toch deels compatible met elkaar. In deze blog leggen wij de verschillen tussen USB-C en Thunderbolt.  Lees verder

Hoe plaats je een harddisk in een caddy?

Geplaatst op: 16-02-2016

Af en toe krijgen wij de vraag hoe je een harddisk in een caddy monteren. Via deze handleiding leggen wij je dit uit en kan ieder kind de was doen.  Lees verder